....::KALAMUN MINNI::....

"Sebaik-baik perhiasan di dunia adalah wanita yang solehah dan wanita solehah itu tidak memandang dan tidak dipandang''
-Aish SaFa-

Friday, 28 December 2012

CREPE DURIAN

Mesti ramai dah tahu kan dan kenal apa itu crepe durian kan? Mana tidaknya, sepanjang musim durian baru2 ini makanan ini seolah2 famous dan disebut2 orang. SaFa juga tidak melepaskan peluang mencuba resepi baru ni. :)

Atas permintaan rakan2 di studio dan kawan2 baik SaFa, maka SaFa berbaik hati lah untuk membuatkan mereka sedikit crepe durian sebagai bekalan untuk dibawa pulang pada esok hari. Nak buat crepe durian tu bukan lah susah sangat cuma memerlukan kesabaran dan ketelitian. Mana tidaknya, proses membuatnya bermula daripada membuat kulitnya selesai dahulu barulah boleh disambung dengan meyiapkan intinya. Kan penat tu! =_='' Tapi tak mengapa, demi mereka yang tersayang , SaFa gagahkan diri untuk menyiapkan sedikit yang termampu. Pandai2 lah mereka kongsi nanti. Yelah, sharing is caring right? :p Hehe. Lagipun kos pembuatannya juga mahal. Nasib lah parents SaFa yang support bahan2 untuk membuat crepe durian tersebut. Kalau tidak pening jugak SaFa memikirkan cara untuk mengeluarkan kos perbelanjaan itu. Hehehe. Terima kasih Umi Abah. :)

Sebelum tu, jom tengok macam mana rupa crepe durian SaFa kali ini. Hihi.

Tu dia crepe durian. Membuka selera bukan? :p
Gambar ni SaFa curi dari internet. Dan resepi kat bawah ni pun adalah resepi yang SaFa ikut. Jadi pembaca sekalian boleh cuba juga!
  
Bahan2 crepe;-
250g gandum
3 bj telur
500ml santan
1 sudu teh esen pandan
1 sudu teh pewarna hijau atau kuning

Cara2:
1. Satukan semua bahan dlm bekas dan kacau.
2. Masukkan dalam blender dan blend. Kemudia tapis.
3. Sediakan kuali leper non stick.
4. Panaskan kuali dan letak sdkt myk.
5. Tuang 1 senduk kecil dan msk crepe. X perlu di terbalikkan.
6. Buat sampai habis adunan.

Bahan2 filling:
Isi durian secukupnya
1 cawan non dairy whippg cream

Cara2:
1. Pukul whippg cream dlm mixer hingga kental.
2. Asingkan isi durian dgn biji. Lumatkan sidikit.

Cara2 bungkus crepe:
1. Bentangkan 1 keping crepe.
2. Letakkan whipping cream.
3. Letakkan isi durian.
4. Kemudian ttp semula dgn whipping cream.
5. Lipat crepe. Dan sejukkan dalam peti sejuk sebentar. Siap!


Buat banyak2 tapi kene tinggalkan untuk family jugak. jadi kawan2 nanti pandai2 la share eh? hehe


Esok SaFa dah nak balik USIM. Cuti study week dah nak habes. :(

See you again in the next post. Tata~ Wasalam. :)

Keep learning,
Aish SaFa
untuk yang sentiasa memberi kata2 semangat. :) tq yep!

Thursday, 27 December 2012

TIKA ITU


Ketika itu,
Aku pandang awan nan tinggi di angkasa
Penuh rasa bahagia di dada
Seperti mana awan itu berarak
Seperti itu juga lah hati ku ketawa riang
Aku bahagia dengan kehidupan ku kala itu
Kerana aku merasakan dunia ini aku yang punya

Ketika itu,
Aku cuba menghitung sebanyak bintang di langit gelita
Namun semakin ku hitung semakin tak terhitung bilangannya
Dan aku merasakan kebahagiaan ku juga tak bisa aku hitung
Kerna dunia di sekeliling ku membuat aku tersenyum bahagia
Terima kasih buat pendamping2ku yang setia
Yang setia mewarnai hari2 ku menjadi lebih ceria

Taktala itu,
Masa terus berlalu dengan pantas
Tanpa sedikit pun membiarkan bahagia itu terus kekal di situ
Dan saat itu tetap berlaku
Awan mendung datang tanpa diduga
Bukan aku yang pinta
Dan tak pernah juga aku menduga

Taktala itu,
Hatiku didatangi perasaan yang bersalah teramat
Bukan niatku bicara begitu
Bukan maksudku untuk mengguriskan satu jiwa
Tapi barangkali anasir luar membuatkan fikiranku bercelaru
Bebanan kerja membuatkan aku termengah dalam kepenatan
Dan aku tanpa sedar membuatkan bahagia itu sekelip mata hilang
Membawa seribu penyesalan yang tiada gunanya lagi

Andai waktu itu berulang kembali
Akan ku pastikan semuanya takkan terjadi
Demi meraih kebahagian yang sejati
Bukan mendung di tengah hari yang cerah

Sajak di malam yang indah,
Aish SaFa


Tuesday, 25 December 2012

BIARKAN DIA DI SITU

Asslamualaikum

First, nak cakap SaFa rindu sangat2 nak blogging. Sejak SaFa terjun dalam dunia sebagai pelajar seni bina, SaFa langsung tidak sempat untuk menulis walau sepatah kata di blog SaFa. Ouh, teruknyer! T__T Tapi, kali ini dengan berbakinya cuti study week untuk final exam SaFa tak lama lagi, SaFa mengambil kesempatan ini untuk meulis walaupun sedikit cuma. :)

Macam mana study sekarang?
Alhamdulillah, SaFa gembira dengan kos SaFa sekarang. SaFa memang minat dalam bidang ni. Betul la kata orang, sukar macam mana pun sesuatu bidang tu tapi bila kita minat semuanya langsung tidak menjadi halangan untuk kita terus melangkah dan mencipta prestasi yang lebih baik dalam bidang tersebut. Walaupun pada awalnya SaFa akui ia sedikit sebanyak membuatkan kesihatan SaFa terabai kerana kurangnya waktu rehat yang cukup, namun alhamdulillah lama kelamaan SaFa dapat membiasakan diri SaFa dengan keadaan sebegitu.

Kehidupan SaFa masih sama ke seperti dahulu?
Secara jujurnya, kehidupan SaFa totally seratus peratus berubah dari kehidupan SaFa dahulu. Pertama, kalau dahulu SaFa seorang yang sangat memandang 'pelik' bagi perempuan yang berseluar  dan berbaju tshirt ke  kuliyah, namun sekarang barulah SaFa dapat memahami situasi dan kehendak keadaan yang kadang2 memerlukan wanita dalam bidang ini berpakaian yang sesuai dengan keadaan semasa. Betullah kata orang, janganlah kita mudah memandang serong terhadap sesuatu perkara kerana hanya kita tidak berada dalam situasi mereka. Janganlah kita mudah menghukum sesuatu yang kita tidak pasti asbabnya menjadi begitu.

Sibuk sangat ke SaFa sekarang?
Ye, SaFa akan sibuk setiap kali SaFa mendapat projek baru. Kadang2 SaFa hampir terlupa waktu makan dan tidur SaFa gara2 SaFa terlalu mengfokuskan diri untuk menyiapkan projek tersebut. Memang tak dinafikan kesihatan diri perlu dijaga tapi barangkali SaFa tidak prihatin tentang masa yang berlalu dengan pantas. Jadi, bagi kawan2 yang kadang2 mungkin terasa terabai dengan sikap Safa yang kurang prihatin terhadap kalian semenjak dua menjak ini, maafkan lah diri SaFa ini yerp! Bukan niat SaFa untuk melupakan tapi keadaan dan kehendak tugasan menyebabkan SaFa terlupa akan keadaan sekelililng. T_T

SaFa tak nak bercakap panjang, sekarang SaFa ingin kongsikan sedikit perjalanan dan aktiviti SaFa sepanjang bergelar pelajar arkitek di USIM. :)

antara lukisan terawal SaFa dalam sem 1 :)
projek berkumpulan study bed. satu satunya projek berkumpulan dalam sem ini. 
islamic pattern. kerja individu. 
mereka dengan bahagianya. :)
kumpulan mereka. ^_^
dan juga mereka. :P
mereka juga. :D
purplish group. :p
dan ini kami.  :)
sewaktu lawatan ke masjid besi. :)

di luar kawasan masjid.
interior perspective. lukisan yang x seberapa. =_=''
kami bercuti sambil menyiapkan assignment. menjamu nasik ambeng di kuala kuantan. :)
tak terlepas turut merasai cendol bakar. 

turut turun ke sawah padi di tanjung karang. cantik nyer pemandangan di sana. :)
kenangan di jeram. mimpi ngeri juga barangkali dengan incident yang berlaku. T_T

ketika pergambaran video arab di masjid sultan abdul aziz shah
teman2 seperjuangan di KLCC

pergambaran di Icity.
at satay kajang haji samuri.
at KLCC
iftar jamaie di MMA Santai. 
lakonan.
aktiviti kemuncak adalah saat genting dan aksi2 kami ketika menyiapkan final projek. 
ketekunan masing2 menyiapkan presentation drwaing mereka di studio 
keep doing your work ayu!
my presentation drawing. akhirnya siap tepat pada waktunya. 
kerja2 mencantum 'tikar' tido. :p
mereka menggunakan saki baki masa yang ada untuk menyiapkan kerja mereka sebelum masuk ke dewan kuliyah.
inilah mereka. sungguh komited right? hehe
aksi mereka. :p
alhamdulillah, kami dah ready untuk present.
gaya presentation seorang arkitek. :p 
rasanya itu sahaja yang mampu SaFa upload. masih banyak gambar aktiviti kami bersama tapi tak terdaya untuk mengupload nyer disebabkan malam sudah pun tua. :p haha. itu sahaja. Jumpa lagi dalam post yang akan datang. Dan yang paling penting saya sayang family arkitek lillahitaala. Moga kita terus bersilaturrahim ke akhir nyawa. Amin.

Salam kebahagian,
Aish SaFa
AR to be. :)


Tuesday, 11 September 2012

FIRST TRIP STUDENT ARCHITECTURE

Hi my dear readers!

Alhamdulillah , semalam akhirnya SaFa dan several member of students architecture telah berjaya melalui satu cabaran pertama membuat lawatan ke art shop yang terletak Taman Melawati. Pelbagai cabaran yang telah kami lalui bersama yang mana alhamdulillah dapat lagi mengeratkan hubungan 'kekeluargaan' family architecture student. Memandangkan kos kami hanya mempunyai bilangan student yang paling sedikit (first batch) iaitu seramai 27 orang, maka sudah tentulah kami akan menjadi lebih rapat dan saling mengenali selepas ini. 

Perjalanan kami bermula dari stesen KTM Nilai pada sebelah pagi dan pada mulanya kami berhajat untuk mendapatkan barangan alat tulis di MPH di Midvalley. Tetapi memandangkan setibanya kami di sana, kami dapati barangan yang kami perlukan tidak lengkap makanya kami terus mengambil keputusan untuk bergerak ke sebuah kedai yang terletak di Taman Melawati. Walaupun tiada seorang pun daripada kami yang mengetahui lokasi kedai yang ingin kami tuju, tetapi kami tetap meneruskan perjalanan ke sana kerana semangat untuk bergelar student architecture sudah membara dalam diri masing2. Peace! ^_^

Dengan bantuan beberapa kenalan kami yang juga merupakan lebih senior dalam bidang tersebut (student UIA) , maka kami mendapatkan tunjuk ajar daripada mereka. Mereka lah yang meberikan bantuan kepada kami jalan mana yang harus kami tuju. Berbekalkan semangat yang gigih, kami meneruskan perjalanan. Kami juga mendapatkan bantuan orang awam untuk bertanyakan lokasi kedai yang ingin kami tuju. Dan akhirnya, kami sampai ke kedai tersebut. Praise to Allah. :)

Upon arrival, kami sangat teruja ketika memasuki kedai art shop tersebut. Segala peralatan yang kami perlukan semuanya lengkap dan boleh didapati di sana. Tetapi!! Kami sangat terkejut dengan harga setiap perkakas tersebut. It was really costly! Walaupun our lecturer had already told us about that, tapi disebabkan ini lah pengalaman pertama kami sebagai student architecture, maka kami agak terbeliak mata melihat harga setiap barang tersebut. But, its ok. We need it so we need to buy it no matter how. (betol tak ni BI SaFa? haha) 

Setelah agak lama berlama-lamaan di sana, we decided to go back. Tambahan pulak pada sebelah malamnya kami mempunyai kelas, maka kami agak bergegas untuk pulang. Namun , malang tidak berbau. Hujan turun dengan renyai. Kami pada mulanya menghadapi masalah untuk balik semula ke stesen LRT kerana tidak mengetahui arah tujuan. Dengan izin Allah, urusan kami berjalan lancar. Walaupun agak kemengahan kerana terpaksa mengangkut barang2 yang agak besar dan berat tambahan pula berjalan sejauh beberapa kilometer sebelum mendapatkan teksi, namun itu sahaja pilihan yang ada. 

Biar SaFa tunjukkan aksi excited kami selepas berjimba2 di Weststar, Taman Melawati. Peace!

Credit to pembantu kedai sebab banyak tolong kami dapatkan barang dan juga mengambil gambar kami. Hihi.
Posing after tired already. :p
And, kami memulakan perjalanan balik dengan setiap seorang memegang beg plastik yang besar gedabak tu dan juga satu beg plastik yang kecik tapi berat nak mampus tu. Haha. Mahu patah jari dibuatnya. Adoi. :p Namun perjalanan tetap diteruskan. Huhu. Tapi Alhamdulillah, kami mendapat duduk dalam KTM, kalau tidak mahu pengsan juga mahu menjaga barang2 tersebut sambil berdiri dalam KTM yang sesak tu. Haha. 

We reached KK1 (kolej kami) tepat jam 7.55 malam. Dan hanya sempat menunaikan solat fardu Magrib sebentar sebelum rushing ke kelas yang mana bermula pada pukul 8. Can u imagine? Dengan perut yang lapar nak mampus tu, kami terpaksa abaikan sebentar. Sampai macam nak termuntah sebab angin banyak sangat masuk badan. =_='' Alhamdulillah kami tiba ke kelas sebelum kehadiran Madam kami and we are lucky again. Hihi. (Terok betol pegi kelas pakai shirt je, ni la gaya budak architecture. Sume x sempat lepas ni haha)

Rasanya itu sahaja pengalaman paling manis untuk kami yang dapat outing sama2. Walaupun agak mencabarm tapi kami sangat enjoy melaluinya. Haha. Peace! ^_^ By the way, SaFa memang sangat teruja untuk memulakan projek. Its sound great! Babai. Till see you again. Assalamualaikum.


AR to be,
InsyaAllah.
Aish SaFa.

Thursday, 30 August 2012

CONTENG2 SEBELUM KE MENARA GADING

Tup, tup, esok dah nak balik semula ke U rupanya. Oh masa! Cepatnya kau berlalu. Rasanya baru semalam SaFa menghabiskan tamhidi. Tiba2 esok dah kene balik semula ke sana. Ape perasaan?? Haa.. Entah lah. Tak tahu nak kata apa. Gembira tidak. Sedih pun tidak. Barangkali takde perasaan kot. Haha. Takpe lah. Biasalah tu. Dah lama cuti. Mesti rasa sedih kan nak tinggalkan hobi terbaik kat rumah. Apa yep? :p Haha. Mestilah dengan katil kesayangan dan laptop tercinta. Nampak takde kerja di situ. Haha. SaFa yakin, pembaca yang berada dalam situasi SaFa pun mesti melakukan hal yang sama bukan? :p

Ok, semua barang Alhamdulillah hampir 99% complete! Banyak kot barang yang SaFa sumbat. Adoi. Entah lah macam mana nanti. Dengar katanya student dan ibubapa dikehendaki menaiki bas dari stadium(tempat pendaftaran) ke kolej kediaman. Can u imagine? Betapa sukarnya nak angkut barang segala bagai tu dalam bas? =_='' Oh, tak boleh ke bagi je kenderaan tu masuk ke kolej kediaman. Kan senang tu. Penat kot nak angkat bagasi bagai tu. Besar kot. Huh. Sudah lah SaFa nanti bukan parents yang pergi hantar. My uncle la yang terpaksa bersusah payah menolong SaFa nanti. Kesiannya. Tak sanggup nak susahkan. T_T

Ni barang2 yang akan SaFa bawak. Dah habis minimise dah tu. Tak reti dah nak buat macam mana lagi bg sikit. Huhu
Ok, by the way..untuk kesekian kalinya lagi SaFa nak cakap yang SaFa akan menyambungkan pengajian dalam bidang seni bina dan sains untuk tempoh 3 tahun. InsyaAllah SaFa akan bergraduasi pada usia 22 tahun. :) Macam tak sabar je nak habiskan degree ni. Tapi, SaFa macam tak pasti akan betol2 meneruskan pengajian dalam bidang ni sampai ke akhir pengajian. :( Sebab semalam masa lepas time berbuka tu, SaFa berborak dengan Umi SaFa pasal pengajian SaFa. Then, SaFa baru dapat tahu pengakuan ikhlas Umi yang teringin sangat nak SaFa menyambungkan pengajian dalam bidang agama. 

Kata Umi, "Umi tahu Kak Long lagi bagus dalam bidang agama kalau nak dibandingkan dengan Kakak (adik kedua SaFa). Kak Long lagi bagus dalam bab2 agama berbanding adik2 yang lain. Tapi Kak Long ni salah pilih. Sepatutnya Kak Long stay je ambik STAM masa Form 6 tu. Sebab masa SMA dulu Kak Long dapat straight A's (10A1). Patutnya Kak Long sambung je ambik aliran agama. Tapi Kak Long jenis tak nak ikut pilihan orang tua. Cuba tengok Kakak, walaupun dia taknak jugak STAM, tapi dia still ambik sebab dia dengar cakap Abah." Ouh, terdiam SaFa sebentar masa dengar pengakuan ikhlas ini. Jauh cita2 Umi untuk SaFa rupanya. Tapi masa SaFa suarakan keinginan untuk menyambung pelajaran ke U, tiada pula bantahan keras terhadap SaFa yang ada cumalah saranan mereka untuk SaFa memilih STAM. =_=''

Then, barulah SaFa pertahankan kenapa SaFa memilih bidang tersebut. Tetapi, SaFa mengaku, memang sains bukanlah bidang yang sehati dengan jiwa SaFa, cumanya SaFa mencabar diri SaFa. Kata SaFa kepada Umi, "Biarlah, dah Allah nak letakkan Kak Long dalam bidang ni. Lagipun berapa kerat je budak2 kelas Kak Long dulu yang ambik sains. Yang lain semuanya STAM." Tu je yang SaFa mampu kata sebab dalam hati SaFa memang SaFa sedikit terkesan dengan kata2 Umi. Sebabnya SaFa percaya dengan kata2 Umi yang SaFa memang boleh jauh lebih menonjol kalau SaFa meneruskan dalam bidang agama. Tetapi, masa tak boleh undur kan?? 

Ok, dah2 SaFa. Tak payah nak rungsing sangatlah dengan apa Umi kata semalam. Kalau ditakdirkan SaFa lebih baik dalam bidang agama, pasti ada jalannya lepas ni. InsyaAllah.  Oraite, lepas ni SaFa akan meninggalkan rumah, parents, adik2, katil (isk2) , dan teddy bear comel SaFa tu. Haha. :p Mesti rindu lah semua tu bila dah ada dekat sana. Takde dah bilik serba pink dekat sana macam dekat rumah ni. Hew2. Pastu kene share plak tu dengan 4 orang. Huh, takde privacy langsung! Kalau dekat rumah, bilik SaFa duduk sorang2. Hehe. Entahlah SaFa, belajar lah jadi hamba yang bersyukur sikit ye. Takkan semua nak hidup mewah kot! :D

mesti SaFa akan rindu katil ni dengan Bear2 SaFa tu. :'(
Mari SaFa nak tunjukkan baju orientasi yang akan dipakai semasa pendaftaran nanti. Haha. Skema betol la. Terasa macam kembali ke zaman sekolah dulu yang mana SaFa akan memakai baju kurung sebagai Ketua Pelajar (KP).  Ouh zaman sekolah pun sudah berlalu. Pantasnya! :(

Tu diaa baju orientasi. Haha. Macam baju KP dulu je. :p
Oraite2, azam baru masuk menara gading kali ni pula. Hurm2. Ofkos lah SaFa nak lebih study smart dan bukan dah study hard macam tamhidi dulu. Haha. SaFa tahu cabaran dekat U lebih besar berbanding cabaran daripada zaman sekolah. Kenapa?? Dekat U, kamu buatlah apa yang kamu mahu. Kalau kamu nak berjaya, pandai2 lah kene cedok ilmu dengan lecturer. Kalau zaman sekolah dulu, cikgu2 akan suap kita. Tapi nanti takde dah. Jangan harap! So SaFa, start belajar mencari bukan menunggu ok. And, jangan buat kerja last minit. Tak elok ye SaFa. 

Kawan2, dalam sibuk2 kita nak dapatkan dean list, jangan lupa kita kene jugak rebut deen list!! :) Pengisian kerohanian tu sangat penting. Kita kene pandai cari. Kalau ada program2 ilmiah atau usrah, lapang2kanlah waktu untuk menghadiri program yang dibuat. Memanglah tak wajib, tapi jiwa kita ni kene selalu di isi. Tak boleh kosong tau. Huhu. Dan teruslah mencintai ilmu hingga ke liang lahad. Peace! ^_^

Ok, rasanya itu sahajalah kot entry yang SaFa dapat conteng2 before SaFa akan mula sibuk sebagai pelajar setelah mula memasuki sem baru pada kali ini. Lepas ni, mungkin jaranglah waktu SaFa untuk meluangkan masa bersama blog tercinta SaFa ni. :( Till see u guys in the next post! Ceh, bajet ramai je yang baca. Haha. :p Ada SaFa peduli?? :p (samsengnyer ayat, astaghfirullah)

Conteng2,
Aish SaFa
bakal mahasiswi Tahun 1 
Ijazah Seni Bina dan Sains

Monday, 20 August 2012

LEBARAN SAFA DAN FAMILY

Assalamualaikum. :)

First of all biar SaFa ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Dan Batin buat pengunjung blog SaFa. Masih belom terlambat kan? Hee. Moga lebaran kali ini memberi seribu kebahagian buat kita semua. Dan jangan lupa menggunakan kesempatan ini untuk bermaaf-maafan , kunjung-mengunjung dan lain-lain lagi supaya ikatan silaturrahim yang terbina menjadi kukuh dan kuat. Bak kata orang, yang jauh kita dekatkan, yang dekat kita mesra kan. Tak begitu? :)

Menguruskan si cilik Farah di pagi lebaran.

Lebaran pertama SaFa kali ini di Kuantan Pahang. Seusai solat sunat hari raya aidilifitri, kami sekeluarga menuju ke rumah nenda tercinta di Tanjung Api. Membahagiakan hati nenda dengan kehadiran kami cucu-cucunya. Jelas terpancar rasa bahagia di air muka nenda. Semoga Allah merahmati usia nenda.

Nenda(tok) dengan Abah. :)
At Tanjung Api.
At beranda rumah.
Then after berlama-lamaan di Tanjung Api, kami pun meminta diri untuk pulang. Memandangkan kami orang pertama yang sampai, kami pun mintak diri untuk pulang. Haha. Rumah dah mampat. Ramai lagi tetamu yang menyerbu ke rumah tersebut. >_<' After that sempat lah jugak beraya 2 3 buah rumah pada hari raya pertama tu. Malas nak upload picture banyak2 sebab baju pun sama , orang pun sama. Haha. :p

Oh lupa, tema kami tahun ini KU LIHAT HIJAU! Wah, semangat politik di situ yer! :p Memandangkan PRU pun tak lama lagi, SaFa cadangkan warna hijau untuk tema kali ini. Hihi. Peace!

Itu kami semua. Moga bahagia sampai syurga.
For the second day, awal2 pagi lagi kami dah bertolak ke Kemaman, Terengganu. Kami beraya di sana memandangkan semua ahli keluarga sudah ramai berkumpul di sana. Dekat sana lagi meriah dengan suara usik mengusik, bergurau senda and tangisan budak2.  For the second day, kami memilih tema merah dan pink. Yes, my favourite colour! So sweet right? :p

Tema pink+merah for the second Syawal. :)
About 7.45 a.m in the morning, we arrived at Kampung Geliga, Kemaman. Dan, mari kita lihat dulu suasan di luar rumah. Can u imagine, kalau lah luar rumah kereta dah banyak ni, macam mana agaknya di dalam rumah. =_='' Haih. 

Ni separuh je yang ada dekat rumah tokki. Yang duk dekat area situ je belum datang lagi. Itupun ada yang pergi tidur hotel. Big family right? Ni belum ada cicit lagi. :p

Yang ni sebahagian kawasan rumah yang dapat di snap. haha :p
Beraya lagi. :)
Disebabkan gambar budak2 lagi comel, meh SaFa upload gambar mereka. Ni namanya Insyirah. 
And because i love kids very much, SaFa tak boleh lari dari nak snap gambar budak2 ni. But nak upload untuk semua gambar mereka tak terdaya la pulak. Broadband ni macam laju je. Hihi. :p

My handsome boy. Anas Muammar. Ni SaFa malu dengan dia ke  dia malu dengan SaFa ? haha. :)
My sweethearts. Farah Fasihah and Aina Mardhiah.
And this is my love. Aysar. Cute right. Macam mana lah tak jatuh hati kat si budak comel ni. ^_^
Dan ini cucu terakhir setakat ini bagi sebelah Umi SaFa.  Cucu yang ke 47. Yes,  we  are reaching jubli emas.  Cucu yang ke 50 akan dapat penghargaan kot. Special kot. Kenapa la SaFa cucu yang ke 5. =_=''
For my little princess, adik Farah , moga cepat sembuh.  Demam la pulak kan. :(
Thats all from me, Aish SaFa a.k.a Kak Long Iman. Moga sempat berhari raya lagi pada tahun hadapan bersama-sama. :) 

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI. MAAF ZAHIR DAN BATIN.

p/s: malu sangat kalo time orang nak bagi duit raya. sebab rasa macam dah besar. tapi mahu. haha. :p boleh la jugak cecah 100+. simpan2 untuk masa depan. :p