....::KALAMUN MINNI::....

"Sebaik-baik perhiasan di dunia adalah wanita yang solehah dan wanita solehah itu tidak memandang dan tidak dipandang''
-Aish SaFa-

Monday, 20 August 2012

LEBARAN SAFA DAN FAMILY

Assalamualaikum. :)

First of all biar SaFa ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Dan Batin buat pengunjung blog SaFa. Masih belom terlambat kan? Hee. Moga lebaran kali ini memberi seribu kebahagian buat kita semua. Dan jangan lupa menggunakan kesempatan ini untuk bermaaf-maafan , kunjung-mengunjung dan lain-lain lagi supaya ikatan silaturrahim yang terbina menjadi kukuh dan kuat. Bak kata orang, yang jauh kita dekatkan, yang dekat kita mesra kan. Tak begitu? :)

Menguruskan si cilik Farah di pagi lebaran.

Lebaran pertama SaFa kali ini di Kuantan Pahang. Seusai solat sunat hari raya aidilifitri, kami sekeluarga menuju ke rumah nenda tercinta di Tanjung Api. Membahagiakan hati nenda dengan kehadiran kami cucu-cucunya. Jelas terpancar rasa bahagia di air muka nenda. Semoga Allah merahmati usia nenda.

Nenda(tok) dengan Abah. :)
At Tanjung Api.
At beranda rumah.
Then after berlama-lamaan di Tanjung Api, kami pun meminta diri untuk pulang. Memandangkan kami orang pertama yang sampai, kami pun mintak diri untuk pulang. Haha. Rumah dah mampat. Ramai lagi tetamu yang menyerbu ke rumah tersebut. >_<' After that sempat lah jugak beraya 2 3 buah rumah pada hari raya pertama tu. Malas nak upload picture banyak2 sebab baju pun sama , orang pun sama. Haha. :p

Oh lupa, tema kami tahun ini KU LIHAT HIJAU! Wah, semangat politik di situ yer! :p Memandangkan PRU pun tak lama lagi, SaFa cadangkan warna hijau untuk tema kali ini. Hihi. Peace!

Itu kami semua. Moga bahagia sampai syurga.
For the second day, awal2 pagi lagi kami dah bertolak ke Kemaman, Terengganu. Kami beraya di sana memandangkan semua ahli keluarga sudah ramai berkumpul di sana. Dekat sana lagi meriah dengan suara usik mengusik, bergurau senda and tangisan budak2.  For the second day, kami memilih tema merah dan pink. Yes, my favourite colour! So sweet right? :p

Tema pink+merah for the second Syawal. :)
About 7.45 a.m in the morning, we arrived at Kampung Geliga, Kemaman. Dan, mari kita lihat dulu suasan di luar rumah. Can u imagine, kalau lah luar rumah kereta dah banyak ni, macam mana agaknya di dalam rumah. =_='' Haih. 

Ni separuh je yang ada dekat rumah tokki. Yang duk dekat area situ je belum datang lagi. Itupun ada yang pergi tidur hotel. Big family right? Ni belum ada cicit lagi. :p

Yang ni sebahagian kawasan rumah yang dapat di snap. haha :p
Beraya lagi. :)
Disebabkan gambar budak2 lagi comel, meh SaFa upload gambar mereka. Ni namanya Insyirah. 
And because i love kids very much, SaFa tak boleh lari dari nak snap gambar budak2 ni. But nak upload untuk semua gambar mereka tak terdaya la pulak. Broadband ni macam laju je. Hihi. :p

My handsome boy. Anas Muammar. Ni SaFa malu dengan dia ke  dia malu dengan SaFa ? haha. :)
My sweethearts. Farah Fasihah and Aina Mardhiah.
And this is my love. Aysar. Cute right. Macam mana lah tak jatuh hati kat si budak comel ni. ^_^
Dan ini cucu terakhir setakat ini bagi sebelah Umi SaFa.  Cucu yang ke 47. Yes,  we  are reaching jubli emas.  Cucu yang ke 50 akan dapat penghargaan kot. Special kot. Kenapa la SaFa cucu yang ke 5. =_=''
For my little princess, adik Farah , moga cepat sembuh.  Demam la pulak kan. :(
Thats all from me, Aish SaFa a.k.a Kak Long Iman. Moga sempat berhari raya lagi pada tahun hadapan bersama-sama. :) 

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI. MAAF ZAHIR DAN BATIN.

p/s: malu sangat kalo time orang nak bagi duit raya. sebab rasa macam dah besar. tapi mahu. haha. :p boleh la jugak cecah 100+. simpan2 untuk masa depan. :p

2 comments: