....::KALAMUN MINNI::....

"Sebaik-baik perhiasan di dunia adalah wanita yang solehah dan wanita solehah itu tidak memandang dan tidak dipandang''
-Aish SaFa-

Tuesday, 25 December 2012

BIARKAN DIA DI SITU

Asslamualaikum

First, nak cakap SaFa rindu sangat2 nak blogging. Sejak SaFa terjun dalam dunia sebagai pelajar seni bina, SaFa langsung tidak sempat untuk menulis walau sepatah kata di blog SaFa. Ouh, teruknyer! T__T Tapi, kali ini dengan berbakinya cuti study week untuk final exam SaFa tak lama lagi, SaFa mengambil kesempatan ini untuk meulis walaupun sedikit cuma. :)

Macam mana study sekarang?
Alhamdulillah, SaFa gembira dengan kos SaFa sekarang. SaFa memang minat dalam bidang ni. Betul la kata orang, sukar macam mana pun sesuatu bidang tu tapi bila kita minat semuanya langsung tidak menjadi halangan untuk kita terus melangkah dan mencipta prestasi yang lebih baik dalam bidang tersebut. Walaupun pada awalnya SaFa akui ia sedikit sebanyak membuatkan kesihatan SaFa terabai kerana kurangnya waktu rehat yang cukup, namun alhamdulillah lama kelamaan SaFa dapat membiasakan diri SaFa dengan keadaan sebegitu.

Kehidupan SaFa masih sama ke seperti dahulu?
Secara jujurnya, kehidupan SaFa totally seratus peratus berubah dari kehidupan SaFa dahulu. Pertama, kalau dahulu SaFa seorang yang sangat memandang 'pelik' bagi perempuan yang berseluar  dan berbaju tshirt ke  kuliyah, namun sekarang barulah SaFa dapat memahami situasi dan kehendak keadaan yang kadang2 memerlukan wanita dalam bidang ini berpakaian yang sesuai dengan keadaan semasa. Betullah kata orang, janganlah kita mudah memandang serong terhadap sesuatu perkara kerana hanya kita tidak berada dalam situasi mereka. Janganlah kita mudah menghukum sesuatu yang kita tidak pasti asbabnya menjadi begitu.

Sibuk sangat ke SaFa sekarang?
Ye, SaFa akan sibuk setiap kali SaFa mendapat projek baru. Kadang2 SaFa hampir terlupa waktu makan dan tidur SaFa gara2 SaFa terlalu mengfokuskan diri untuk menyiapkan projek tersebut. Memang tak dinafikan kesihatan diri perlu dijaga tapi barangkali SaFa tidak prihatin tentang masa yang berlalu dengan pantas. Jadi, bagi kawan2 yang kadang2 mungkin terasa terabai dengan sikap Safa yang kurang prihatin terhadap kalian semenjak dua menjak ini, maafkan lah diri SaFa ini yerp! Bukan niat SaFa untuk melupakan tapi keadaan dan kehendak tugasan menyebabkan SaFa terlupa akan keadaan sekelililng. T_T

SaFa tak nak bercakap panjang, sekarang SaFa ingin kongsikan sedikit perjalanan dan aktiviti SaFa sepanjang bergelar pelajar arkitek di USIM. :)

antara lukisan terawal SaFa dalam sem 1 :)
projek berkumpulan study bed. satu satunya projek berkumpulan dalam sem ini. 
islamic pattern. kerja individu. 
mereka dengan bahagianya. :)
kumpulan mereka. ^_^
dan juga mereka. :P
mereka juga. :D
purplish group. :p
dan ini kami.  :)
sewaktu lawatan ke masjid besi. :)

di luar kawasan masjid.
interior perspective. lukisan yang x seberapa. =_=''
kami bercuti sambil menyiapkan assignment. menjamu nasik ambeng di kuala kuantan. :)
tak terlepas turut merasai cendol bakar. 

turut turun ke sawah padi di tanjung karang. cantik nyer pemandangan di sana. :)
kenangan di jeram. mimpi ngeri juga barangkali dengan incident yang berlaku. T_T

ketika pergambaran video arab di masjid sultan abdul aziz shah
teman2 seperjuangan di KLCC

pergambaran di Icity.
at satay kajang haji samuri.
at KLCC
iftar jamaie di MMA Santai. 
lakonan.
aktiviti kemuncak adalah saat genting dan aksi2 kami ketika menyiapkan final projek. 
ketekunan masing2 menyiapkan presentation drwaing mereka di studio 
keep doing your work ayu!
my presentation drawing. akhirnya siap tepat pada waktunya. 
kerja2 mencantum 'tikar' tido. :p
mereka menggunakan saki baki masa yang ada untuk menyiapkan kerja mereka sebelum masuk ke dewan kuliyah.
inilah mereka. sungguh komited right? hehe
aksi mereka. :p
alhamdulillah, kami dah ready untuk present.
gaya presentation seorang arkitek. :p 
rasanya itu sahaja yang mampu SaFa upload. masih banyak gambar aktiviti kami bersama tapi tak terdaya untuk mengupload nyer disebabkan malam sudah pun tua. :p haha. itu sahaja. Jumpa lagi dalam post yang akan datang. Dan yang paling penting saya sayang family arkitek lillahitaala. Moga kita terus bersilaturrahim ke akhir nyawa. Amin.

Salam kebahagian,
Aish SaFa
AR to be. :)


No comments:

Post a Comment